Szentendre ügyeiről - nagyon szubjektíven, KAPCSOLAT: szentendreikozugyek@protonmail.com

Szentendrei közügyek

Szentendrei közügyek

Emberileg elfogadhatatlan, ahogy a Társaság az Élhető Szentendréért (TESZ) és a városvezetés magára hagyta képviselőjét

2020. szeptember 24. - Szentendrei közügyek

Napi szubjektív

A város irányításának feladatához a mai napig felnőni nem tudó új csapat és vele Fülöp Zsolt polgármester szemmel láthatóan magára hagyta képviselőjét, Hernádi Krisztina Nórát. A TESZ-es többségű testület TESZ-es tagja mostanában gyakran kerül az országos sajtó és - ami talán még nagyobb teher - a helyi közösségi oldalak témái közé, egyedüliként viselve a felelősséget. Pedig a tette túlmutat önmagán, és jelzésértékű a jelenlegi városvezetésről.

Hogy Hernádi Krisztina Nóra sajátjaként terjeszthette be azt a klímastratégiát, melyet a 12. kerületi önkormányzat rendelt meg az MTA Szociológiai Kutatóintézetétől 2010-ben(!), az részben a városházát mostanság jellemző morális deficitnek, a kaotikus viszonyoknak és az átláthatatlan működésnek köszönhető. Megjegyezzük, ennél már csak az lett volna kínosabb, ha az előterjesztést határozatként el is fogadja a testület.

Pillanatnyilag tehát egyedül ő viseli a helyi közösségek ítélkezésének súlyát és terhét. A civil életben természetvédelmi szakértőként és pedagógusként* tevékenykedő HKN vesszőfutását immár egyre nagyobb aggodalommal és sajnálattal figyeli a település. Az őt támogató tömörülésnek és a polgármesternek ugyanis illett volna átvállalnia az erkölcsi felelősség rá eső részét, és nem magára hagyni akkor, amikor a kialakult helyzetért ők maguk is felelőssé tehetők.

*„Környezetkutató geográfusként és természetvédelmi szakértőként jelenlegi munkahelyemen környezeti neveléssel foglalkozom egy általános iskolában, emellett természettudományos tárgyakat tanítok. Két fiammal Püspökmajoron lakunk, mindketten itt jártak általános és középiskolába.”

PLÁGIUMBOTRÁNY SZENTENDRÉN - LEMONDÁSRA SZÓLÍTOTTÁK FEL HERNÁDI KRISZTINÁT

"A szeptember 9-i Képviselő-testületi ülésre Hernádi Krisztina TÉSZ-es képviselő, saját munkájaként adott be egy előterjesztést “Szentendre Klímastratégiája” címmel, holott az csaknem teljes terjedelmében szó szerinti másolata egy budapesti kerület tíz évvel ezelőtt született, hasonló tematikájú tanulmányának, amelyet az MTA Szociológiai Kutatóintézete készített. A plágium tényét Hernádi Krisztina egyébként nem cáfolta, csak annyit mondott, hogy “nem tartja élete művének a benyújtott stratégiát”.

Továbbiak: Hasznosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://szentendreikozugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr6416213194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása